Клиниката за Ортопедски болести го одбележува месецот на детското здравје

По повод месецот посветен на детското здравје, денес Клиниката за Ортопедски болести при ТОАРИЛУЦ во чиј склоп е и диспанзерот “Мајчин дом”, организираше креативна работилница за деца од градниката Срничка. Целта е преку низа превентивни прегледи кои во престојните недели ќе се организраат од страна на лекари од Клиниката, да се подигне свеста за превенција и навремено…